Beauty Blog

32 meglepő dolog, ami károsítja a bőrünket! – 2. rész

32 meglepő dolog, ami károsítja a bőrünket!

Vannak érzékenyebb és strapabíróbb bőrű emberek, bizonyos dolgok azonban minden körülmények között rongálják a bőrünket. Lássuk mik ezek, hogyan védekezhetnénk ellenük?

Mi magunk vagyunk sokszor a saját bőrünk ellenségei, azokkal a dolgokkal, melyeket mindennapjainkban használunk – hiszen számos, bőrkárosító dolog létezik, melyekkel napi szokásaink során kapcsolatban kerülünk.

Lássuk a második 15-öt.

1.Nem törődünk az ajkainkkal

A bőrnek 3-5 celluláris rétege található az ajkakon, vagyis annak ápolását sem szabad kihagyni. Ha hagyjuk, hogy szárazak, cserepesek legyenek, azzal hozzájárulunk korai öregedésükhöz. … Olvasd tovább »

32 meglepő dolog, ami károsítja a bőrünket! – 1. rész

32 meglepő dolog, ami károsítja a bőrünket!

Vannak érzékenyebb és strapabíróbb bőrű emberek, bizonyos dolgok azonban minden körülmények között rongálják a bőrünket. Lássuk mik ezek, hogyan védekezhetnénk ellenük?

Valójában mi emberek vagyunk a saját bőrünk ellenségei. Azokkal a dolgokkal, melyeket mindennapjainkban használunk – hiszen számos, bőrkárosító dolog létezik, melyekkel napi szokásaink során kapcsolatban kerülünk.

Lássuk az első 17-et.

1.Túl sok klór

A merülés után jól esik lezuhanyozni, ám még a zuhany sem távolítja el az úszómedencében levő klórt teljesen a bőrünkről, nagyon „ragaszkodó” – sőt, reakcióba lép … Olvasd tovább »

3 meglepő dolog, ami fokozza a napérzékenységet!

3 meglepő dolog, ami fokozza a napérzékenységet!

Ugye észrevettük már, hogy vízparton mintha jobban fogna minket a nap? A napérzékenység oka, hogy a víz és a homok visszaveri a sugarakat a bőrre, ez pedig közvetlen kiteszi azt az UV-nek. De mi minden jelent még veszélyt számunkra?

Az ultraviola-sugarak nemcsak a tenger, a folyó vagy a tó partján erősebbek. A víz mellett valóban duplán érnek minket, de a hegyekben szintén jelentős a napérzékenység, mivel a levegő nem olyan sűrű és a sugarak intenzívebbek. Vagyis, mindkét helyen extra … Olvasd tovább »

Hajhullás gyerekkorban – Mit tehet a szülő?

Hajhullás gyerekkorban – Mit tehet a szülő?

A hajhullás egy természetes folyamat, és a haj vastagságától, sűrűségétől és színétől függően olykor úgy tűnhet, hogy nagyobb mennyiséget veszít gyermekünk a kelleténél.

Az esetek többségében ez még a normál tartományon belül mozog, esetleg évszakváltás, vagy stressz okozza a fokozottabb hajhullást, ám ha úgy érezzük, az átlagosnál több hajszál marad a fésűben, vagy ha már láthatóan ritkul a haj, akkor érdemes szakemberhez fordulni! Dr. Tar Attila gyermek endokrinológus a lehetséges okokat ismerteti.

Serdülőkori hajhullás

A pubertáskor óriási hormonális változásokkal jár, … Olvasd tovább »

Segítség kell? – 10 tuti gyógynövény hajnövesztésre! (2 rész)

segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre-1-resz-01

Hajunk sajnos nem mindig nő egyformán. Különösen, ha formázással túl sokat gyötörtük, rászorul egy kis pátyolgatásra.

Mindehhez nem szükséges drága kozmetikumokat megvenni, a hajnövesztéshez gyógynövényekkel is hozzájárulhatunk. Melyek a legjobbak erre a célra?

Ha az első részt nem olvastad, akkor kattints ide…

6. Aprócsalán: Észak-Amerikából származik, hajnövesztési tulajdonságait régóta ismerik. Szintén akadályozza, hogy a tesztoszteron hormonok DHT-vá alakuljanak, s tanulmányok szerint a DHT túlzott termelődése hajvesztéshez vezet. Kapszulában kapható, de olajként is használható. A csalánt olívaolajban áztatva, 2-3 héten át, … Olvasd tovább »