Segítség kell? – 10 tuti gyógynövény hajnövesztésre! (2 rész)

segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre-1-resz-01

Hajunk sajnos nem mindig nő egyformán. Különösen, ha formázással túl sokat gyötörtük, rászorul egy kis pátyolgatásra.

Mindehhez nem szükséges drága kozmetikumokat megvenni, a hajnövesztéshez gyógynövényekkel is hozzájárulhatunk. Melyek a legjobbak erre a célra?

Ha az első részt nem olvastad, akkor kattints ide…

6. Aprócsalán: Észak-Amerikából származik, hajnövesztési tulajdonságait régóta ismerik. Szintén akadályozza, hogy a tesztoszteron hormonok DHT-vá alakuljanak, s tanulmányok szerint a DHT túlzott termelődése hajvesztéshez vezet. Kapszulában kapható, de olajként is használható. A csalánt olívaolajban áztatva, 2-3 héten át, kitűnő hajpakolást kapunk a növesztéshez. Sötét helyen tartsuk a mixet! Kenjük vele fejbőrünket rendszeresen.

segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre-2-resz-01

7. Bojtorján: e hajnövesztő gyógynövény szintén ajánlott a tincsek hullása ellen. Előnyös tulajdonsága, hogy növeli a vérkeringést a hajtüszők irányába, s csökkenti a fejbőr irritációját. Magas mennyiségben tartalmaz nélkülözhetetlen zsírsavakat és fitoszterin vegyületet, melyek hatékonyak a hajhullás visszaszorításában.

8. Borsmenta: fejbőrbe masszírozva a borsmenta olaj kitűnő hajnövesztő. A hajtüszők stimulálásával éri el, hogy növekedjenek a hajszálak. Olajként alkalmazható, hűtő és nyugtató hatása is van a fejbőrre, de a vérkeringést is serkenti. Tanulmányok szerint a fokozott keringés jelentős hatással van a hajnövekedésre.

segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre-2-resz-01

9. Levendula: mediterrán növény, melyet régóta alkalmaznak hajnövesztő gyógynövényként is, a kopaszodás megelőzésére. Antibakteriális hatással rendelkezik, így gyógyítja a bőrfertőzéseket, nyugtatva közben a bőrt – mellette a korpásodást is csökkenti.

segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre-2-resz-01

A legjobb módszer, ha összekeverünk 10 csepp rozmaring olajat, 4 csepp jojoba olajat, 5 csepp bazsalikom olajat és 10 cseppet a levendulából. Használjuk a mixet rendszeresen.

10. Rozmaring: évszázadokon át alkalmazták széleskörben, a hajvesztés megakadályozására, valamint a haj elvékonyodása és a kopaszodás ellen. Szintén a fejbőr vérkeringésének ösztönzésével hat. Olívaolajhoz adva, olajként a fejbőrre felkenve a leghatékonyabb. A rozmaring olaj gyakori használata a korai őszülés ellen is tesz, de jól kezeli a pelyhes, száraz fejbőrt is.

Eredeti cikk: http://napidoktor.hu/blog/segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre/