Segítség kell? – 10 tuti gyógynövény hajnövesztésre! (1 rész)

segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre-1-resz-01

Hajunk sajnos nem mindig nő egyformán. Különösen, ha formázással túl sokat gyötörtük, rászorul egy kis pátyolgatásra.

Mindehhez nem szükséges drága kozmetikumokat megvenni, a hajnövesztéshez gyógynövényekkel is hozzájárulhatunk. Melyek a legjobbak erre a célra?

Tincseinket gyakorta megviselhetik a különféle körülmények – lehetséges, hogy mostohán bántunk velük, túl sokat formáztuk vagy egy hajfesték nem tett jót neki, de a szennyezett levegő sem igazán előnyös a számukra.

A hajnövesztést gyógynövények segítségével képesek vagyunk serkenteni. Próbáljuk ki az alábbi növények valamelyikét!

1. Aloe vera: ha közvetlenül a hajra visszük fel, a fejbőr vérkeringésének serkentésével járul hozzá a hajnövesztéshez a gyógynövény. Ha a fejbőrt bemasszírozzuk vele, visszaállítja a haj PH egyensúlyát, a blokkolt pórusokat megnyitja, s a szőrtüszők növekedése megindul. Érdemes kókusztejjel mixelni az optimális eredmény érdekében!

segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre-1-resz-01

2. Mezei zsurló: a szilika, mely ennek a hajnövesztő gyógynövénynek az összetevője, a csontok erősségéért is felel, így a körmöket és hajat is serkenti. A törékeny hajszerkezetet megújítja, s megelőzi a hajvesztést. Kondicionáló termékekben is megtalálható.

3. Panax Ginseng: a hajnövesztés csak az egyik jó tulajdonsága ennek az ősi, kínai gyógynövénynek. Tonikként, samponként gyakran használták a férfi kopaszság ellen, a haj táplálása és erősítése érdekében.

4. Közönséges szabalpálma: szintén egy igen ősi hajnövesztő gyógynövény, melyet kopaszság ellen alkalmaztak az emberek. Meggátolja, hogy a tesztoszteron ún. DHT-vá (dihidrotesztoszteron ) alakuljon, amely felelős a hajhullás elindításáért, nőknél és férfiaknál egyaránt. Csalánnal együtt javasolt a használata.

5. Ginko Biloba: az Aloe verához hasonlóan ez a gyógynövény is növeli az agy felé irányuló véráramlást, korrigálva a tápanyaghiányt – így az biztosan eljut a hajtüszőkbe. Nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb hajnövesztőnek tartott gyógynövény.

A második rész a jövő héten…

Eredeti cikk: http://napidoktor.hu/blog/segitseg-kell-10-tuti-gyogynoveny-hajnovesztesre/