A gésák házi praktikái – 9 szépségtipp a japán nőktől – (2) rész

A gésák házi praktikái – 9 szépségtipp a japán nőktől

Bárki, aki látta a Gésa emlékirata című filmet, irigykedhetett az ősi szépségre, ami a japán nőkben rejlik. Mi lehet a titkuk, melytől a nők különösen gyönyörűek? Néhány szépségtipp, amit mi is elleshetünk!

9 szépségtipp japán szépségektől

Ha kihagytad az első 4 tippet, kattints ide!

5. Házi praktika: Wakame alga

Wakame alga

Ez a fajta tengeri alga fényvédő hatású, használatakor védi a bőrt a szennyeződésektől, valamint a napfénytől. Kisimítja a ráncokat és halványítja a sötét foltokat, így mutatva arcodat fiatalabbnak.

6. Házi praktika: Csalogány ürülék

Igen, a japán nők kifejlesztettek egy arcápolási módszert, melyhez kiszárított és sterilizált csalogányürüléket használnak. Bizonyára ez a lehető legjobb megoldás az arctisztításhoz.

7. Házi praktika: Aranyhal

Ez a legmesésebb hétköznapi kezelés, és amennyiben a japánok kezére bízod magad egy pedikűr erejéig, igazán különleges élményben lesz részed. Apró halak százai harapdálják a lábadat körülbelül 15 percig, eltávolítva minden piszkot, szennyeződést és elhalt bőrt, hogy a lábad igazán tiszta és bársonyos legyen!

8. Házi praktika: Bikaondó

Jól olvastad. A bikaondó különösen gazdag proteinben, így egy tápláló hajápolás tökéletes hozzávalója lehet.  Ne aggódj: az ondót csakis fajtiszta állatoktól gyűjtik be (minden bizonnyal ez volt az egyetlen okod az aggodalomra).

9. Házi praktika: Selyemhernyógubó

A kínaiak feltalálták a selymet, a japánok pedig úgy döntöttek, hogy arra a használják a hernyógubókat, hogy megszépítsék magukat. Úgy tartják, hogy a gubók nagyon jó hámlasztók. Szóval legközelebb ne lepődj meg, ha megkérdezik a szépségszalonban, hogy kérsz-e selyemhernyógubós testradírozást!

Nyilvánvalóan számtalan más titkuk is van a japán nőknek, de ezzel a néhánnyal mi is sokat tehetünk magunkért. Tehát praktikákra fel és jó szépülést!

Forrás: Napidoktor.hu