Dúsabb, szebb, jobb – így emeld meg a hajad!

dusabb-szebb-jobb-igy-emeld-meg-a-hajad

Dúsabbnak ható, terjedelmesebb hajat szeretnénk? Könnyen kaphatnak tincseink egy kis törődést néhány egyszerű trükkel, mellyel dúsabbá is tehetjük őket!

Haj, ahogy szeretnéd

Nem vagyunk megelégedve a hajunkkal? Hosszabb, dúsabb tincsekre, egészségesebb látványra vágyunk? A megfelelő hajvágástól kedve a legújabb és legjobb hajápolási szerek használatán túl számos gyors módszert találhatunk arra, hogy a hajápolás otthon is egyszerű legyen, természetességet és életerőt adjunk a tincseinknek!

Hogyan történjen például a hajmosás?

Legokosabb, ha a hét legtöbb napján dúsító samponnal mosunk hajat, heti egyszer pedig alapos tisztítóval, hogy eltávolítsuk a termék maradványait, melyek a hajszálakat lenyomhatják. A hajdúsítás érdekében ezután használjunk dúsító kondicionálót, a haj gyökérétől a végéig. Ez a termék olajokat hagy hátra, vagyis ha a hajgyökerekre is felvisszük, megerősíti a hajat: hajformázás közben a haj erősítését is elvégezzük.

Szeretnénk kissé megemelni a hajat?

A hajdúsítás hajszárítóval trükközéssel is történhet! Először is készítsünk választékokat a hajba, majd spricceljük rá a gyökérdúsító spray-t, és masszírozzuk a fejbőrbe ujjainkkal. Ez segít elválasztani egymástól a hajszálakat, megemelvén ezzel az egész hajat – ajánlja Hannah Williams, a New York-i Blow szalon munkatársa.

A választékok

Ugyanígy a választékokra hagyatkozzunk a szárításnál: az elválasztott részeket külön-külön körkefével emeljük és szárítsuk meg! Gyengéden húzzuk az ellenkező irányba a hajat, mint ahová szeretnénk, hogy hulljon. Ha ilyen módon állítjuk be a tincseket, nem lesz gondunk a hajdúsítással, megemeljük a frizurát a gyökereknél.

Végül használjunk spray-t, hogy a végeredmény minél tovább megmaradjon: szárítás után hajtsuk lefelé a fejünket, és vigyünk a fej tetejére könnyed súlyú spray-t, ezzel a haj felső rétege merevvé válik, a többi része azonban kellemesen omlik majd alá.

Csakhogy, még ha meg is alkotjuk megfelelően a frizurát, az otthoni hajápolást követően, később a nap folyamán a haj elveszítheti formáját. Elő a leggyorsabb fixálót: a száraz sampont! Szerezzünk be belőle egy utazáskor használatos, kisebb kiszerelést, amely könnyen befér a táskánkba. A száraz sampon elnyeli az olajat. Néhány változatban még fehérje is van, amely a hajhoz tapad, így az vastagabbnak fog kinézni.

dusabb-szebb-jobb-igy-emeld-meg-a-hajad

Csak annyi a dolgunk, hogy néhány választékot készítve megemeljük a hajat a fej tetején, és a száraz sampon-spray-t közvetlenül a hajgyökerekre vigyük fel. Ujjainkkal gyengéden igazgassuk meg az eredményt, néhányszor hajtsuk le, majd vessük fel a fejünket, és kész is a gyors hajdúsítás!

Helyes a vágás…!

Nem árulunk el vele újat: bizony sok függ attól, milyen hajvágási technikát alkalmaz a fodrászunk, és a nekünk leginkább megfelelő frizurát választja-e számunkra. Függetlenül attól, milyen a haj szerkezete, a több réteg nagyobb hajmennyiséggel jár. Ám ha a tincsek hosszúak annyira, hogy a hátat verdesik, nincs az a réteg mennyiség, mely ellensúlyozná a haj súlyát.

Tehát, nézzük meg néhány hosszúhajú híresség frizuráját, milyen stílus áll nekik legjobban!
– Pixie: Halle Berry hátul és oldalt rövidebb frizurája dúsnak tűnik: apró vágásokkal oldották meg a hatást.
– Átlós bobfrizura: January Jones haja azt a hatást kelti elölnézetből, hogy ez egy hosszú frizura, miközben oldalt rövidebb rétegekkel dúsították a hajat.
– Hosszú és rétegelt: Katie Holmes vállig érő haját kevert rétegek teszik dúsabbá, terjedelmessé és érdekessé.

Ha a hajunk finomszálú, elvékonyodó, fontoljuk meg otthoni tartós festést, hogy kissé dúsítsuk a színt. A színezési eljárás ugyanis kissé megváltoztatja a hajszálak felületét, így a tincsek erőteljesebbnek tűnnek majd.

Vessük be a stylist-ok hatékony hajdúsítási trükkjét!

A visszafésülés a leggyorsabb és egyszerűbb módja annak, hogy a hajat megemeljük. A vörös szőnyegre lépés előtt sztároknál sokszor alkalmazzák a módszert – Kate Beckinsale jó példa rá -, és sokkal könnyebb megcsinálni, mint ahogy látszik.

Hogyan csináljuk?

A száraz hajat válasszuk el több részre. Emeljük meg azt a részt, amelyet dúsítani szeretnénk. Tartsuk függőlegesen. Helyezzünk mögé egy finom fogású fésűt vagy hajkefét, és a fejbőrtől nem túl távol kezdjük el lassan, de határozottan lefelé nyomni a hajat a fejbőr irányába – vegyük ki a fésűt, majd tegyük vissza, és a műveletet ismételjük meg még kétszer.

Csak lefelé mozgassuk a hajkefét! Ugyanezt csináljuk meg minden elválasztott hajréteggel. Olyan, mint a tupírozás, kiválóan megemeltük a tincseket, és még sztárfodrász sem kellett hozzá.

Forrás: Napidoktor.hu