Címke: hajhullás

Hajhullás gyerekkorban – Mit tehet a szülő?

Hajhullás gyerekkorban – Mit tehet a szülő?

A hajhullás egy természetes folyamat, és a haj vastagságától, sűrűségétől és színétől függően olykor úgy tűnhet, hogy nagyobb mennyiséget veszít gyermekünk a kelleténél.

Az esetek többségében ez még a normál tartományon belül mozog, esetleg évszakváltás, vagy stressz okozza a fokozottabb hajhullást, ám ha úgy érezzük, az átlagosnál több hajszál marad a fésűben, vagy ha már láthatóan ritkul a haj, akkor érdemes szakemberhez fordulni! Dr. Tar Attila gyermek endokrinológus a lehetséges okokat ismerteti.

Serdülőkori hajhullás

A pubertáskor óriási hormonális változásokkal jár, … Olvasd tovább »

Előzzük meg a hajkárosodást

Előzzük meg a hajkárosodást

Most csinos és stílusos a frizurád, de tíz év múlva is elmondhatod ugyanezt? Hajformázásnál gondoljunk a jövőre is!

Pár tipp a hajkárosodás megelőzésére

Az indulást megelőző készülődés fontos része a frizura tökéletesítése. A rendszeres mosás, beszárítás, göndörítés, vagy esetleg hajegyenesítés mellett sokan festetik is hajukat. Ezek a módszerek elérik céljukat, hiszen valóban megnyerő megjelenést kölcsönöz, azonban a túl nagy készülődés néhány év alatt akár tönkre is teheti a hajunkat. Hogyan előzhető meg a hajkárosodás?

Tartós hajfestékkel maradandó probléma

A rendszeres Olvasd tovább »

Tippek korpa ellen!

Tippek korpa ellen!

Bőrgyógyászok és hajápolási szakértők most következő tanácsai segítségével elűzhető a bosszantó hámlás és viszketés.

Száraz fejbőr esetén

A korpaellenes samponra való áttérés előtt érdemes ritkítani a hajmosások számát, heti maximum 2-3 alkalomra. Száraz hajra való sampont és hidratáló kondicionálót kell használni. A sima szappan nem megfelelő a sampon helyett.

Zsíros fejbőr esetén

A nagyon zsíros hajra való sampont kell választani. Kerülendők a zsíros, fényes formázó készítmények, melyek még több zsírt zárnak a fejbőrbe és irritálják is azt.

Káros a túlzott Olvasd tovább »

Hajápolási tippek a téli napokra

hajapolasi-tippek-a-teli-napokra

Az ápolt és csillogó frizurára minden pillanatban szükségünk és igényünk van, akár azért, mert a munkánk követeli meg, vagy azért, mert egy randi, vagy más társasági program van kilátásban.

Persze azon túl, hogy saját igényességünk is a tökéletes frizuráért kiált. A hajápolást télen sem szabad félvállról venni. A Lee Stafford termékei pedig pont ezt nyújtják, tökéletesen ápolt hajat mindig, minden körülmények között.

Télen nem csak a természet, de az emberi test is apró változásokon megy keresztül, más termékeket kell használnunk … Olvasd tovább »

8 dolog, ami segít, hogy ne töredezzen a hajad

8-dolog-ami-segit-hogy-ne-toredezzen-a-hajad

Van nyolc olyan teendő, amik elhagyásával csak ártasz a hajadnak! Ne feledd tehát a hajvég ápolást, a hajvágást, a helyes hajmosást és a többi fontos teendőt!

A haj helyes ápolása

1. Hajpakolás

Széles a skála a különféle hajpakolásokból, amelyekkel támogathatjuk a hajunk egészségét. Száraz hajra melegített olíva-, mandula-, vagy jojoba olajat használjunk. Csupán be kell dörzsölnünk a hajunkba és betekerni egy törölközőbe. Hagyjuk 15 percig hatni, majd mossuk le langyos vízzel. Zsíros hajnál ugyanez az eljárás, csak az … Olvasd tovább »