Címke: hajbajok

Hajhullás gyerekkorban – Mit tehet a szülő?

Hajhullás gyerekkorban – Mit tehet a szülő?

A hajhullás egy természetes folyamat, és a haj vastagságától, sűrűségétől és színétől függően olykor úgy tűnhet, hogy nagyobb mennyiséget veszít gyermekünk a kelleténél.

Az esetek többségében ez még a normál tartományon belül mozog, esetleg évszakváltás, vagy stressz okozza a fokozottabb hajhullást, ám ha úgy érezzük, az átlagosnál több hajszál marad a fésűben, vagy ha már láthatóan ritkul a haj, akkor érdemes szakemberhez fordulni! Dr. Tar Attila gyermek endokrinológus a lehetséges okokat ismerteti.

Serdülőkori hajhullás

A pubertáskor óriási hormonális változásokkal jár, … Olvasd tovább »

Furcsa nekünk, áldás a hajnak

Furcsa nekünk, áldás a hajnak

Száraz, töredezett, károsodott a hajunk? Megvan a lehetőség rá, hogy természetes módszerekkel gyógyuljunk!

Bár elsőre kellemetlennek hangzik, a tojás, az avokádó vagy éppen a majonéz tökéletes hatást gyakorol a hajra!

A szó szerint gyökeres hajápolás valódi terápia, mely a tincsek mély kondicionálását eredményezi azok után, hogy károsodott a hajfestés, a túlzott igénybevétel (állandó formázgatás) vagy akár a mostoha időjárás miatt. A cél az, hogy helyreállítsuk a sérült, töredezett, száraz, formáját vesztett hajat.

Mély ápolás száraz és sérült hajra

Abban az … Olvasd tovább »

Előzzük meg a hajkárosodást

Előzzük meg a hajkárosodást

Most csinos és stílusos a frizurád, de tíz év múlva is elmondhatod ugyanezt? Hajformázásnál gondoljunk a jövőre is!

Pár tipp a hajkárosodás megelőzésére

Az indulást megelőző készülődés fontos része a frizura tökéletesítése. A rendszeres mosás, beszárítás, göndörítés, vagy esetleg hajegyenesítés mellett sokan festetik is hajukat. Ezek a módszerek elérik céljukat, hiszen valóban megnyerő megjelenést kölcsönöz, azonban a túl nagy készülődés néhány év alatt akár tönkre is teheti a hajunkat. Hogyan előzhető meg a hajkárosodás?

Tartós hajfestékkel maradandó probléma

A rendszeres Olvasd tovább »

Hajápolási tippek kamaszoknak

hajapolasi-tippek-kamaszoknak

Tippek, amik segítenek a tiniknek, hogy elégedettek legyenek tincseikkel

Rövid vagy hosszú. Egyenes, vagy göndör. Zsíros, vagy szára. A fazontól és a színtől függetlenül minden tiniben felmerülnek kérdések a hajápolással kapcsolatban. Milyen sampont válasszak? Hányszor mossak hajat? Árt, ha túl sokat fésülöm? Ezekhez hasonló kérdések tömkelegét lehetne felsorolni. A következőkben néhány jó tanácsot adunk, amitől minden haj egészséges és fényesen ragyogó lesz.

Tippek a zsíros haj kezelésére

A zsírosodás valójában a fejbőrben lévő faggyúmirigyek túltermelődése és az olajos, vagy … Olvasd tovább »

5 tipp a tavaszi hajápoláshoz

5-tipp-a-tavaszi-hajapolashoz

Egyre többet süt a nap, hosszabbak a napok, a tavasz szerencsére elkerülhetetlenül közeleg. A jó idő beköszöntével nem csak a ruhatáradnak kell megújulnia, de ilyenkor a hajad is epekedik egy kis felfrissülésre.

1. Kezd a végén!

A téli hideg, száraz levegő nem tesz túl jót a hajnak. Ennek nyoma legelőször a hajvégeken látszik. Ha a hajad végei töredezettek vagy szálkásak, sajnos attól meg kell szabadulni, mert ha nem teszed, a sérülések egyre feljebb kúsznak a hajadon. Ezért javaslom, … Olvasd tovább »